Katleen en Nancy
Toen de mama van Katleen en Nancy pas gestorven was contacteerde Katleen mij of ze mocht langskomen voor een asjuweel. Ze wou niet te lang wachten om haar mama terug dichtbij zich te hebben.
Het was al vrij snel duidelijk dat ze de letter M  van 'mama' in X-code erop wou. Geheim voor de buitenwereld,  enkel zij die het weet.
Maar op de achterzijde was er nog plaats voor een gravure. Dit werd een klaproos. De geboortebloem van de maand waarin de mama geboren was en tevens een verwijzing naar dat ze zo graag in de tuin werkte (het deed me denken aan mijn eigen oma). Zo kan ze haar juweel op 2 manieren dragen.

Haar zus Nancy vond het zo'n mooi idee dat ze enkele weken later ook bij mij aan tafel zat, samen met haar dochters Camille en Laura.
Nancy koos voor dezelfde hanger maar in het goud.
Camille en Laura gingen voor een armband met rond askokertje, beiden aangevuld met een geboortesteen 'peridoot', de edelsteen van de maand augustus en geboortemaand van hun oma. Camille ging voor een gravure met klaproosje en Laura voor de letter O van 'oma' in X-code.

Juwelen met zoveel symboliek om te koesteren.
Een tastbare herinnering dichtbij.

Dankjewel Katleen, Nancy, Laura en Camille.

Meer
X-Stories